Bestuur

Aurélie Mertens

voorzitter

Gek van Border Collies, ervaren handler en steeds klaar voor een babbel.

Gwendolyn Herman

ondervoorztter

Voor degene die mij nog niet kennen ik ben Gwendolyn dus zal ik me eens voorstellen.

Ik ben als kind opgegroeid tussen de paarden mijn ouders hadden een paar Arabische volbloeden waar ze mee fokten en op schoonheidswedstrijden gingen. Daar startte mijn microbe naar de showwereld toe maar in de plaats van de paarden ben ik geëindigd met honden in de plaats.

Ik ben nu al 10 jaar fokker van Duitse doggen (’T Hof Van Mellink). Een van de grootste rassen onder de honden. Na 10 jaar showen zowel in het binnenland als buitenland heb ik met mijn zelf gefokte honden al talrijke successen bereikt. Mijn veteranen teef heeft onder ander 18 (jeugd, volwassen, veteraan) titels ook heb ik al plaatsingen bereikt op de Crufts.

Ik ben zeer gepassioneerd in de kynologische wereld en ik maak dan ook om de 2 jaar een trip naar de Nationals in Amerika.

Achter al die jaren showen in verschillende landen hoop ik dat ik mijn ervaringen en passie kan delen tijdens het lesgeven.

Dus ik ben die zotte dat overal in Europa op show gaat.

 

Fokker sinds 2011 van Duitse doggen (’T Hof Van Mellink), Bestuurslid Belgische Duitse doggen club, Lesgever showclub 1302

Natasja
Meeus

PENINGMEESTER

 
Ik ben altijd al een grote hondenliefhebber geweest. Als ik mijn partner, Michael, leerde kennen, is mijn liefde voor honden alleen maar gegroeid. Hij heeft me geïntroduceerd in de showwereld. 
Zelf kan ik niet showen, maar ga wel steeds mee om te supporteren voor onze eigen honden, Afghaanse windhonden.
Ik kwam ook steeds iedere week mee naar de showclub, voor een leuke babbel weliswaar en niet om les te volgen.
 Ondanks dat wou ik meer kunnen doen voor de showclub dus heb ik besloten om mee in het bestuur te zitten.
 Ik hou me bezig met de drank, de centjes en de wekelijkse babbel.

Jeroen 
Descheemaeker

secretaris

Ik groeide op met Gordon Setters, totaal niet te vergelijken met Briards, het enige raakpunt is misschien hun late volwassenheid qua karakter.
Tot ik in 2004 viel op de Briard. Wat me aanspreekt, is dat het net als andere Franse herders een rustiek en oud ras is, die al sinds de 18e eeuw deel uitmaakt van het Franse plattelandsleven.
Met mijn eigen honden ben ik actief geweest in het gehoorzaamheidsprogramma en later in het IGP, de briard is en zal hopelijk een werkhond blijven. Sinds kort hou ik me ook bezig met schapenhoeden, de originele taak van de briard.
Op show was ik de voorbije jaren veel te zien, zowel met eigen honden als met honden van een bevriende fokker behaalde ik fantastische resultaten in binnen- en buitenland. De passie werd met de jaren alleen maar groter en uiteindelijk begon ik de opleiding tot keurmeester. Uiteindelijk ben ik sinds 2020 FCI keurmeester voor de Briard.

Naast oprichter van Showclub 1302 ben ik sinds 2012 lid van de raad van bestuur van Vlaanderens Rashonden Festival, de vzw achter Eurodogshow Kortrijk.

Lid van: Nederlandse Briard vereniging, Association du Berger de Brie France, Club les Amis du Berger Picard France.