Bestuur

Aurélie Mertens

voorzitter

Gek van Border Collies, ervaren handler en steeds klaar voor een babbel.

Catherine Pil

secretaris

Een uit de hand gelopen hobby ….
Van kleins af aan was er altijd een rode Ierse setter in mijn leven en de laatste 27 jaar was ik eigenaar en showde ik meerdere rode Ierse setters, Engelse setters en een Gordon setter. Ze bewezen succesvol te zijn met meerdere CACIB, BOB, field trial successen en kampioenschappen in meerdere landen.
Het grootste succes was een CC en BOB van mijn dubbel internationaal kampioen (CIE & CIB) Irish Ireleith (rode Ierse setter) op de Welsh Kennel Club (UK) in 2013. Na een mooie 4e plaats (op 22 honden) in de veteranenklas op Crufts mocht hij met pensioen en ondertussen vertrok hij naar de eeuwige jachtvelden. Sindsdien volgden zijn zonen en dochter en ondertussen kleinzoon en kleindochter in zijn voetstappen. Momenteel zijn er 3 honden waar ik af en toe mee op show kom. Kleinzoon Robbedoes (Ralph of Irish Smiling Eye) heeft de jachtgenen van zijn grootvader meegekregen en behaalde reeds zijn TAN en nam in beperkte mate deel aan field trials maar ook enkele RCAC/RCACIB kon hij reeds in een eerder beperkt showparkoers behalen. Kleindochter Beauty (UR Beautiful of Irish Smiling Eye) werd in 2022 Luxemburgs jeugdkampioen en behaalde enkele plaatsingen, ook in de UK. Ze heeft ook de jachtgenen meegekregen en we proberen een gezond evenwicht tussen show en jacht te bereiken. Pippy (Gwendariff The It Girl) is mijn Noord-Iers import teefje, en ja een echte Ierse die reeds enkele CAC/CACIB/BOS en enkele plaatsingen in de UK op haar naam mocht schrijven, en ze behaalde er in 2022 haar studbooknummer waardoor ze nu life time qualified is voor Crufts.
Twee nestjes werden er geboren onder de kennelnaam ‘of Irish Smiling Eye’. De ideale combinatie is voor mij niet alleen een mooie jachthond maar ook een rode Ier met een goede neus en werkpassie. Uiteindelijk zijn ze ooit hiervoor geselecteerd geweest voor de fok. Ik vind het dan ook belangrijk dat hun jachtinstinct niet verloren gaat.
Sinds 2010 ben ik officieel FCI keurmeester schoonheid voor de rode Ierse setter, Ierse setter rood-wit, Engelse setter, Gordon setter, Engish Pointer, Hungarian Shorthaired Pointer (Vizsla) en de Golden Retriever. En als later blijkt dat je op een schoonheidskeuring in Tsjechië vanuit de jeugdklasse een English pointer de BOB geeft, die enkele maanden later BOB werd op de European dogshow 2014 en dan ook nog eens toont dat hij meerdere successen behaalt op field trials, dan voel ik me terecht fier deze hond van in zijn jeugd ontdekt te hebben.
Ik zit mee in het bestuur van de vzw Vlaanderens Rashondenfestival en het comité van de Eurodogshow Kortrijk. Verder was ik 9 jaar voorzitter van de Ierse Setter Club. Sinds ondertussen meer dan 10 jaar geef ik  showtraining en werd ook gehoorzaamheidsinstructeur. Ik geef les basis gehoorzaamheid en staande honden voor het schot op Calmont Gundog Training. Hiernaast ben ik ook mede oprichter van de Showclub 1302 samen met Aurélie en Jeroen die nu ook nog actief zijn.

Natasja
Meeus

PENINGMEESTER

 
Ik ben altijd al een grote hondenliefhebber geweest. Als ik mijn partner, Michael, leerde kennen, is mijn liefde voor honden alleen maar gegroeid. Hij heeft me geïntroduceerd in de showwereld. 
Zelf kan ik niet showen, maar ga wel steeds mee om te supporteren voor onze eigen honden, Afghaanse windhonden.  
Ik kwam ook steeds iedere week mee naar de showclub, voor een leuke babbel weliswaar en niet om les te volgen.
 Ondanks dat wou ik meer kunnen doen voor de showclub dus heb ik besloten om mee in het bestuur te zitten.
 Ik hou me bezig met de drank, de centjes en de wekelijkse babbel. 

Jeroen Descheemaeker

adjunct-secretaris

Ik groeide op met Gordon Setters, totaal niet te vergelijken met Briards, het enige raakpunt is misschien hun late volwassenheid qua karakter.
Tot ik in 2004 viel op de Briard. Wat me aanspreekt, is dat het net als andere Franse herders een rustiek en oud ras is, die al sinds de 18e eeuw deel uitmaakt van het Franse plattelandsleven.
Met mijn eigen honden ben ik actief geweest in het gehoorzaamheidsprogramma en later in het IGP, de briard is en zal hopelijk een werkhond blijven. Sinds kort hou ik me ook bezig met schapenhoeden, de originele taak van de briard.
Op show was ik de voorbije jaren veel te zien, zowel met eigen honden als met honden van een bevriende fokker behaalde ik fantastische resultaten in binnen- en buitenland. De passie werd met de jaren alleen maar groter en uiteindelijk begon ik de opleiding tot keurmeester. Uiteindelijk ben ik sinds 2020 FCI keurmeester voor de Briard.

Naast oprichter van Showclub 1302 ben ik sinds 2012 lid van de raad van bestuur van Vlaanderens Rashonden Festival, de vzw achter Eurodogshow Kortrijk.

Lid van: Nederlandse Briard vereniging, Association du Berger de Brie France, Club les Amis du Berger Picard France.