Lesgevers

Bruno Hugelier
Op jeugdige leeftijd werden we al gebeten door het viervoeters-virus. Mijn allereerste hond was een Oostenrijkse Pincher, wat best ‘klein’ is voor mij. Ze had een schoft van om en bij de 35 cm en was de grootste schat die er bestond. Ze ging overal mee en dit zonder problemen. Enkel als er wild was in de buurt, had ze watten in de oren… Het bleef niet bij 1 hond natuurlijk, mijn volgende werd een Engelse Foxhound, wat een stukje groter is. Maar ook weer, een jachthond. Hij had de tijd van zijn leven, ik woonde op een boogscheut van de toen nog ongerepte Gavers en kwam regelmatig naar huis met een stuk wild. Daarna kwam onze Duitse Herder in ons leven, en daardoor zijn we in de hondensport beland. We zijn begonnen in Heule in het gehoorzaamheidsprogramma, al was dit maar puur voor de fun. Toen ik met mijn vrouw in het huwelijk trad, moest er nog een hond komen. We hebben toen samen beslist om een boxer in ons leven toe te laten. Met de boxer deed ik door in de hondensport. Waar vroeger de gehoorzaamheid voor de fun was, heb ik met de boxer jaren plezier beleefd met IPO en het SCH programma 1/2/3. Het werd al een stukje serieuzer, want er werden zelfs wedstrijden gedaan. Ik ben nog steeds zeer trots op dat stukje in mijn verleden want werken met een boxer is niet altijd even gemakkelijk, maar wel zeer plezant. Onze kennelnaam Van Ranzieshof” is er sinds 1993 en genoemd naar onze eerste boxer teef .Eerst fokten we Boxers tot 2012 en sindsdien de grote stoere Bullmastiff waar wij mooie resultaten mee scoorden op show . Maar ieder hond groot of klein vind ik fijn om les aan te geven en doen het met veel plezier.

Catherine Pil
Een uit de hand gelopen hobby ….
Van kleins af aan was er altijd een rode Ierse setter in mijn leven en de laatste 27 jaar was ik eigenaar en showde ik meerdere rode Ierse setters, Engelse setters en een Gordon setter. Ze bewezen succesvol te zijn met meerdere CACIB, BOB, field trial successen en kampioenschappen in meerdere landen.
Het grootste succes was een CC en BOB van mijn dubbel internationaal kampioen (CIE & CIB) Irish Ireleith (rode Ierse setter) op de Welsh Kennel Club (UK) in 2013. Na een mooie 4e plaats (op 22 honden) in de veteranenklas op Crufts mocht hij met pensioen en ondertussen vertrok hij naar de eeuwige jachtvelden. Sindsdien volgden zijn zonen en dochter en ondertussen kleinzoon en kleindochter in zijn voetstappen. Momenteel zijn er 3 honden waar ik af en toe mee op show kom. Kleinzoon Robbedoes (Ralph of Irish Smiling Eye) heeft de jachtgenen van zijn grootvader meegekregen en behaalde reeds zijn TAN en nam in beperkte mate deel aan field trials maar ook enkele RCAC/RCACIB kon hij reeds in een eerder beperkt showparkoers behalen. Kleindochter Beauty (UR Beautiful of Irish Smiling Eye) werd in 2022 Luxemburgs jeugdkampioen en behaalde enkele plaatsingen, ook in de UK. Ze heeft ook de jachtgenen meegekregen en we proberen een gezond evenwicht tussen show en jacht te bereiken. Pippy (Gwendariff The It Girl) is mijn Noord-Iers import teefje, en ja een echte Ierse die reeds enkele CAC/CACIB/BOS en enkele plaatsingen in de UK op haar naam mocht schrijven, en ze behaalde er in 2022 haar studbooknummer waardoor ze nu life time qualified is voor Crufts.
Twee nestjes werden er geboren onder de kennelnaam ‘of Irish Smiling Eye’. De ideale combinatie is voor mij niet alleen een mooie jachthond maar ook een rode Ier met een goede neus en werkpassie. Uiteindelijk zijn ze ooit hiervoor geselecteerd geweest voor de fok. Ik vind het dan ook belangrijk dat hun jachtinstinct niet verloren gaat.
Sinds 2010 ben ik officieel FCI keurmeester schoonheid voor de rode Ierse setter, Ierse setter rood-wit, Engelse setter, Gordon setter, Engish Pointer, Hungarian Shorthaired Pointer (Vizsla) en de Golden Retriever. En als later blijkt dat je op een schoonheidskeuring in Tsjechië vanuit de jeugdklasse een English pointer de BOB geeft, die enkele maanden later BOB werd op de European dogshow 2014 en dan ook nog eens toont dat hij meerdere successen behaalt op field trials, dan voel ik me terecht fier deze hond van in zijn jeugd ontdekt te hebben.
Ik zit mee in het bestuur van de vzw Vlaanderens Rashondenfestival en het comité van de Eurodogshow Kortrijk. Verder was ik 9 jaar voorzitter van de Ierse Setter Club. Sinds ondertussen meer dan 10 jaar geef ik showtraining en werd ook gehoorzaamheidsinstructeur. Ik geef les basis gehoorzaamheid en staande honden voor het schot op Calmont Gundog Training. Hiernaast ben ik ook mede oprichter van de Showclub 1302 samen met Aurélie en Jeroen die nu ook nog actief zijn.

Gwendolyn Herman
Voor degene die mij nog niet kennen ik ben Gwendolyn dus zal ik me eens voorstellen.
Ik ben als kind opgegroeid tussen de paarden mijn ouders hadden een paar Arabische volbloeden waar ze mee fokten en op schoonheidswedstrijden gingen. Daar startte mijn microbe naar de showwereld toe maar in de plaats van de paarden ben ik geëindigd met honden in de plaats.
Ik ben nu al 10 jaar fokker van Duitse doggen (’T Hof Van Mellink). Een van de grootste rassen onder de honden. Na 10 jaar showen zowel in het binnenland als buitenland heb ik met mijn zelf gefokte honden al talrijke successen bereikt. Mijn veteranen teef heeft onder ander 18 (jeugd, volwassen, veteraan) titels ook heb ik al plaatsingen bereikt op de Crufts.
Ik ben zeer gepassioneerd in de kynologische wereld en ik maak dan ook om de 2 jaar een trip naar de Nationals in Amerika.
Achter al die jaren showen in verschillende landen hoop ik dat ik mijn ervaringen en passie kan delen tijdens het lesgeven.
Dus ik ben die zotte dat overal in Europa op show gaat.
Fokker sinds 2011 van Duitse doggen (’T Hof Van Mellink), Bestuurslid Belgische Duitse doggen club, Lesgever showclub 1302

Michael Hoornaert
Ik ben Hoornaert Michael, 39j en woonachtig te Wevelgem tussen klein Afghanistan 
Ik ben al van kinds af in de hond en showwereld wereld thuis doordat mn ouders vroeger nog Golden Retrievers hebben gefokt, en ook op show gingen, daar ging ik graag mee naartoe als kind. Na het verlaten van ouderlijke thuis heb ik mijn eerste Ierse setter gekocht, zonder stamboom en deed daar gewoon wat gehoorzaamheid mee. Ook een 2de adoptie setter kwam er bij. In 2015 kwam er een border collie bij op vraag van toenmalige vriendin, en deze bracht me terug in de showwereld, showtraining lopen, en de resultaten waren dan ook mooi.
De border collie bracht me dan ook vlug terug bij de Afghaanse windhonden, wat ik al van kinds af de mooiste hond vind. Toen ik die zag lopen in de ring was ik volledig verkocht en moest er een afghaan ik huis komen! En ja al snel kwam de eerste afghaan in huis die al snel een topper bleek te zijn. Ondertussen zijn de afghanen al met 3, hebben we onze kennelnaam en is ons eerste nestje op komst.
Het handelen van een afghaan in de ring is niet van de poes, en is geen makkelijk te gehoorzamen ras, een ras die je zeer goed moet aanvoelen en daardoor met gevoel moet handelen zonder stress of die nemen het over. alles moet perfect zijn of je valt af. Daardoor is showhandling een grote bezigheid van mij. En ook een aandachtspunt op showtraining. Mijn ervaring wil ik dan ook graag delen in het lesgeven.

SeverinoVerscheure
Hallo, ik ben Severino,een 7jaar bezig met hondententoonstellingen, eerst zijn we begonnen met een golden retriever waar we enkele shows mee gedaan hebben, twee jaar erna hadden we onze eerste Pyreneese herder face rase,waar we regelmatig show mee deden, daarna kwam de Pyreneese herder poil long erbij,en er volgden nog enkele teefjes, dochters van onze reuen, we zijn dan beginnen fokken en hebben daar een teefje van gehouden, dan kwam er nog een Pyreneese berghond bij.
De eerste jaren was ik meest actief op tentoonstellingen in België, Luxemburg en Nederland, nu heb ik de grenzen verlegd en al vele landen bezocht met mijn honden voor rasshows en internationale tentoonstellingen zoals: Zwitserland, Montenegro, Zweden, Noorwegen, Finland, Duitsland, Frankrijk en Engeland
Mijn honden hebben in bijna alle landen hun kampioenstitel behaald en op Crufts 1ste, 2de en 3de plaats behaald
Zelf heb ik ook plannen om examen keurmeester tedoen
