Lesgevers

Aurélie Mertens

Gek van Border Collies, ervaren handler en steeds klaar voor een babbel.
nestor boom

Bruno Hugelier

Op jeugdige leeftijd werden we al gebeten door het viervoeters-virus. Mijn allereerste hond was een Oostenrijkse Pincher, wat best ‘klein’ is voor mij. Ze had een schoft van om en bij de 35 cm en was de grootste schat die er bestond. Ze ging overal mee en dit zonder problemen. Enkel als er wild was in de buurt, had ze watten in de oren… Het bleef niet bij 1 hond natuurlijk, mijn volgende werd een Engelse Foxhound, wat een stukje groter is. Maar ook weer, een jachthond. Hij had de tijd van zijn leven, ik woonde op een boogscheut van de toen nog ongerepte Gavers en kwam regelmatig naar huis met een stuk wild. Daarna kwam onze Duitse Herder in ons leven, en daardoor zijn we in de hondensport beland. We zijn begonnen in Heule in het gehoorzaamheidsprogramma, al was dit maar puur voor de fun. Toen ik met mijn vrouw in het huwelijk trad, moest er nog een hond komen. We hebben toen samen beslist om een boxer in ons leven toe te laten. Met de boxer deed ik door in de hondensport. Waar vroeger de gehoorzaamheid voor de fun was, heb ik met de boxer jaren plezier beleefd met IPO en het SCH programma 1/2/3. Het werd al een stukje serieuzer, want er werden zelfs wedstrijden gedaan. Ik ben nog steeds zeer trots op dat stukje in mijn verleden want werken met een boxer is niet altijd even gemakkelijk, maar wel zeer plezant. Onze kennelnaam Van Ranzieshof” is er sinds 1993 en genoemd naar onze eerste boxer teef .Eerst fokten we Boxers tot 2012 en sindsdien de grote stoere Bullmastiff  waar wij mooie resultaten mee scoorden op show . Maar ieder hond groot of klein vind ik fijn om les aan te geven en doen het met veel plezier.
72741394_544489206325298_1072531768503959552_n

Michael Hoornaert

Ik ben Hoornaert Michael, 39j en woonachtig te Wevelgem tussen klein Afghanistan 1.2.png
Ik ben al van kinds af in de hond en showwereld wereld thuis doordat mn ouders vroeger nog Golden Retrievers hebben gefokt, en ook op show gingen, daar ging ik graag mee naartoe als kind. Na het verlaten van ouderlijke thuis heb ik mijn eerste Ierse setter gekocht, zonder stamboom en deed daar gewoon wat gehoorzaamheid mee. Ook een 2de adoptie setter kwam er bij. In 2015 kwam er een border collie bij op vraag van toenmalige vriendin, en deze bracht me terug in de showwereld, showtraining lopen, en de resultaten waren dan ook mooi.
De border collie bracht me dan ook vlug terug bij de Afghaanse windhonden, wat ik al van kinds af de mooiste hond vind. Toen ik die zag lopen in de ring was ik volledig verkocht en moest er een afghaan ik huis komen! En ja al snel kwam de eerste afghaan in huis die al snel een topper bleek te zijn. Ondertussen zijn de afghanen al met 3, hebben we onze kennelnaam en is ons eerste nestje op komst.
Het handelen van een afghaan in de ring is niet van de poes, en is geen makkelijk te gehoorzamen ras, een ras die je zeer goed moet aanvoelen en daardoor met gevoel moet handelen zonder stress of die nemen het over. alles moet perfect zijn of je valt af. Daardoor is showhandling een grote bezigheid van mij. En ook een aandachtspunt op showtraining. Mijn ervaring wil ik dan ook graag delen in het lesgeven.

Gwendolyn Herman

Voor degene die mij nog niet kennen ik ben Gwendolyn dus zal ik me eens voorstellen.
Ik ben als kind opgegroeid tussen de paarden mijn ouders hadden een paar Arabische volbloeden waar ze mee fokten en op schoonheidswedstrijden gingen. Daar startte mijn microbe naar de showwereld toe maar in de plaats van de paarden ben ik geëindigd met honden in de plaats.
Ik ben nu al 10 jaar fokker van Duitse doggen (’T Hof Van Mellink). Een van de grootste rassen onder de honden. Na 10 jaar showen zowel in het binnenland als buitenland heb ik met mijn zelf gefokte honden al talrijke successen bereikt. Mijn veteranen teef heeft onder ander 18 (jeugd, volwassen, veteraan) titels ook heb ik al plaatsingen bereikt op de Crufts.
Ik ben zeer gepassioneerd in de kynologische wereld en ik maak dan ook om de 2 jaar een trip naar de Nationals in Amerika.
Achter al die jaren showen in verschillende landen hoop ik dat ik mijn ervaringen en passie kan delen tijdens het lesgeven.
Dus ik ben die zotte dat overal in Europa op show gaat.
 
Fokker sinds 2011 van Duitse doggen (’T Hof Van Mellink), Bestuurslid Belgische Duitse doggen club, Lesgever showclub 1302
79645962_2608792325822700_7339971196147990528_n

Michael Nerinckx

Voor de mensen die me niet kennen zal ik me ga ik me even voorstellen.
Ik ben Nerinckx Michael van kind ben ik zot van honden. Na lang zagen aan mijn ouders kreeg ik een hond aan mijn 8 jaar een bichon frisé dat we kocht in een winkel natuurlijk. Zonder de gevolgen te kennen, was ik er nog steeds heel zot van. Na het behalen van programma 1 in gehoorzamen vond ik tijd voor een grotere hond. We gingen naar Gent, waar in die tijd nog honden verkocht werden op de markt.
We kwamen puppy’s tegen van een Old English Sheepdog of bobtail, waarmee ik weer veel resultaten behaalde in de gehoorzaamheid.
Op de gehoorzaamheid leerde ik vele fokkers kennen, waaronder eentje dicht bij mij die Bichon Frisé fokte. Op mijn 16de kocht ik een pup bij een fokker en begon ik in de showwereld. Na zijn overlijden was ik in staat om het ras van mijn hart te kopen, een Afhaangse Windhond. Mijn liefde voor de windhonden bleef, maar ik moest toegeven dat een afghaan veel werk is qua onderhoud en met mijn werksituatie niet te combineren was. Zo ben ik uitgekomen bij de Saluki, nog steeds een windhond, waar ik zeer actief mee show.

Conny Lannoo